Les tortugues marines del niu de Cullera tornen al mar

L'Amfibi
1 desembre, 2021

La Fundació Oceanogràfic va soltar el mes d’octubre passat a la platja del Cap Blanc de Cullera 12 tortugues marines de l’espècie Caretta caretta nascudes del niu trobat a la mateixa platja al juliol de 2020. Durant este temps, els animals han format part del projecte de creixement Head-starting per tal d’assegurar-ne la supervivència una vegada tornades al mar.

Gràcies a l’aportació de l’Ajuntament de Cullera i de la Universitat de València (UV), sis de les tortugues incorporen un emissor que permetrà seguir els animals via satèl·lit, obtindre informació i ampliar el coneixement sobre la seua biologia i comportament en alta mar. Juntament amb representants del consistori i la UV, en l’acte van participar alumnes de centres educatius de Cullera, membres de l’ONG Xaloc i l’equip de la Fundació Oceanogràfic.

Campanya «Tortugues al Mediterrani»

Fins a 57 municipis costaners de la Comunitat Valenciana, Múrcia i les Illes Balears han participat en la campanya «Tortugues al Mediterrani 2021», una iniciativa de la Fundació Oceanogràfic que compta amb la col·laboració de Metro València, el Tram d’Alacant, la Generalitat Valenciana, FGV, Emergències 112, la UV, Paradores i Global Omnium.

La campanya de sensibilització, present en més de 1.600 cartells en «mupis» i altres suports, ha informat, principalment durant l’estiu, de la presència de la tortuga babaua a les costes del Mediterrani, advertint també que, en cas de produir-se una observació, ha d’avisar-se el 112. Amb la telefonada, s’activa la Xarxa de Varaments, integrada per la UV, la Conselleria i la Fundació Oceanogràfic.

Share This