Bones notícies per al Parc Natural de l’Albufera

Paloma Mateache, directora del Parc Natural de l’Albufera
4 juliol, 2019

Paloma Mateache en una imatge de 2016 (foto: V. L.)

Pocs espais naturals protegits del nostre territori presenten tanta complexitat i tants reptes com el Parc Natural de l’Albufera. Un espai altament antropitzat que, no obstant això, constitueix un dels aiguamolls més importants del Mediterrani occidental. L’Albufera és un territori l’evolució del qual durant segles ha estat determinada per una intensa activitat humana, basada principalment en el cultiu de l’arròs. Es tracta d’un espai ple de singularitats i valors, no solament ambientals sinó també culturals i socials, però igualment envoltat d’incerteses i conflictes, i obligat a afrontar reptes i amenaces.

L’Albufera està en la ment i la mirada atenta de molts interlocutors, tant públics com privats. Són molts els interessos, les opinions i els criteris. La comunicació i la informació són claus per a la conservació i recuperació del territori. L’Amfibi, el periòdic que naix ara pot complir este paper vertebrador tan convenient en el panorama actual. Una eina que, a més d’informar, divulgar i sensibilitzar, desenvolupe una tasca de seguiment en certa manera crític, vigilant i garant en el dia a dia d’este lloc. Un mitjà de comunicació integrador que aglutine múltiples mirades i a partir del qual puguen donar-se a conèixer les diverses facetes de l’Albufera.

Des del Parc Natural de l’Albufera, volem donar la benvinguda a este projecte tan necessari, que naix d’una entitat cívica sense ànim de lucre i en el qual voldríem que es veren representades les entitats, associacions, col·lectius, administracions i empreses que treballen i centren la seua activitat en este àmbit territorial.

Esperem que la il·lusió i força amb la qual comença este projecte de comunicació s’estenga i transmeta a tots els qui treballem per la conservació, la millora i la sostenibilitat d’este parc natural emblemàtic i volgut. Sens dubte, són bones notícies.

Share This