El Tancat de la Pipa reobri al públic

L'Amfibi
1 desembre, 2021

Passejada amb barca (foto: SEO/BirdLife).

Després de quasi dos anys tancat a causa de les obres de remodelació del centre de visitants, de la senda per als vianants i de l’observatori de l’Estany Educatiu, així com a les restriccions imposades per la pandèmia de la covid-19, l’àrea de reserva del Tancat de la Pipa torna a obrir les portes.

Des del passat 19 d’octubre, es reprèn l’horari habitual, sempre amb visita concertada: de dimarts a divendres, de 10 a 14 hores —divendres també de 15 a 19—, i els caps de setmana, d’11 a 15. També s’hi reprenen les activitats de dinamització de l’ús públic, amb una sessió mensual d’observació d’aus els divendres de vesprada, els «dissabtes biodiversos», el programa «Anella en família», els «Capvespres de la Pipa», la iniciativa «Art a la marjal» i les jornades de voluntariat.

Estes activitats s’emmarquen dins del conveni de custòdia per a la gestió i ús públic signat amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i d’un altre acord subscrit entre l’Ajuntament de València, Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife. Les obres inclouen la millora de l’accessibilitat de la senda per als vianants, la instal·lació de panells interpretatius i la reubicació de l’observatori d’aus. El centre de visitants també s’ha restaurat i disposa d’una nova sala multiusos.

Share This