El periòdic de l’Albufera

4 juliol, 2019

Sergi Campillo, Vicent Sales i Josep Nebot durant la presentació del periòdic en juliol de 2019 (foto: L'Amfibi).

Finalment, després d’alguns anys compartint la idea amb persones, col·lectius i institucions lligats a l’Albufera, esta es fa realitat. Naix un mitjà de comunicació dedicat a donar a conèixer el territori i el seu paisatge, i fomentar el compromís de la societat en la seua recuperació i conservació. En format imprés, com no podia ser d’una altra manera, amb el suport molt prompte d’una pàgina web, L’Amfibi està dirigit als habitants d’este lloc i l’entorn immediat, així com als visitants.

Els objectius són divulgar i informar en sentit ampli —incloent aspectes relacionats amb la gestió del parc natural, com censos i noticiaris ornitològics, comunicats institucionals, anuncis, terminis i normatives sobre usos i activitats…— i sensibilitzar l’opinió pública sobre els valors culturals i naturals de l’Albufera, una de les principals zones humides del sud d’Europa, i contribuir a la seua promoció, preservació i valorització.

Amb rigor, admetent controvèrsies, contrastant opinions, considerant problemes i exposant solucions, el periòdic vol ser una eina amb la qual mostrar la riquesa patrimonial de l’Albufera, reflectir el seu dia a dia i insistir en la importància que té una adequada gestió de l’aiguamoll tant per al manteniment i la millora de la biodiversitat com per a la conservació d’unes maneres de vida i unes tradicions irrepetibles.

L’Amfibi pretén amplificar la veu de tot aquell, persona o institució, que exercisca una labor constructiva a favor d’este entorn. Espera contribuir també a la vertebració i el reconeixement d’un territori, l’Albufera, les particularitats del qual han definit durant segles una identitat amfíbia, associada a l’aiguamoll i determinada per ell; una cultura pròpia, amb conflictes, preocupacions i interessos característics, i una realitat única, seriosament erosionada pel progrés i el pas del temps.

Share This